FREE SHIPPING WORLDWIDE
Enjoy our exclusive SALE up to 60% OFF
Get your statement knitwear! SHOP HERE

BASISREGELS EN INSTRUCTIES

Peru is de grootste producent van Alpaca vezels met 90% van de totale wereldproductie. Landen als de VS, Canada, Nieuw-Zeeland, Australië, en anderen zijn ook van plan geweest het dier te fokken omdat de vezel erkend wordt als een van de beste voor textielproductie. De onderstaande aanwijzingen zijn bedoeld om u te helpen uw alpaca kledingstukken correct te wassen, te drogen en op te bergen.

WASINSTRUCTIES

Als producent van wollen kleding kunnen we u adviseren hoe u het beste zorg draagt voor uw dierbare aankoop en we verzekeren u dat het geen extra werk is! Om er zeker van te zijn dat uw kledingstuk zo prachtig blijft als toen u het kocht, is het belangrijk het volgende in gedachten te houden:

  • Wol is zelfreinigend. Hang het te luchten nadat u het gedragen heeft.
  • Reinig niet slechts een plek; was altijd het hele kledingstuk, niet alleen het deel met de vlek.
  • Was geselecteerd op kleur.
  • Gebruik geen bleekmiddel!
  • Handwas is de beste methode en wordt aanbevolen als beste keuze om te wassen. Bedenk dat een temperatuursverandering en heftig bewegen terwijl het nat is de belangrijkste zaken die wol doen krimpen of vervilten. Dus hoe groter de temperatuursverandering of hoe meer beweging, des te groter is het risico op krimp of vervilting.
  • We kunnen aanbevelen om wol op kamertemperatuur in de wasmachine te wassen op het wolprogramma en ook te centrifugeren op de wol-stand. U moet zelf beslissen of u dit wilt doen. Een rustiger programma en een lagere temperatuur is over het algemeen minder riskant.
  • Gebruik een pH-neutraal wasmiddel of bij voorkeur een speciaal wolwasmiddel.
  • Zorg er bij het spoelen voor dat de temperatuur van het spoelwater hetzelfde is als van het waswater.

DROGEN

We raden het gebruik van een wasdroger af. Als u het risico toch wil nemen, gebruik dan een delicate, lage-temperatuur stand en laat het kledingstuk maar heel kort in de wasdroger.

Laat het product plat drogen en niet in zonlicht. Hang of leg wollen kleding nooit te drogen als het met water verzadigd is. Probeer zoveel mogelijk water te verwijderen en leg het niet op iets dat water opneemt (zoals een handdoek). De kleuren kunnen doorlopen en de natuurlijke elasticiteit van het kledingstuk kan afnemen.

Het kan misschien nodig zijn om het in vorm te brengen. Verwijder kreukels en maak naden recht met de hand. Gebruik geen borstel; nadat het product droog is kunt u het corrigeren met een koel strijkijzer.

Pluizen en pillen door uw aankoop is volledig normaal. Om pluizen te verwijderen en uw artikel er fris en als nieuw te houden, raden we u een wolkam aan of het handmatig te doen. Dit is natuurlijk en gebruikt geen chemicaliën of batterijen.

Gebruik een stoomstrijkijzer om te strijken of leg een vochtige doek ter bescherming tussen het strijkijzer en het wollen oppervlak.

OPBERGEN OM HET GOED TE HOUDEN

Vergewis u ervan dat de artikelen volledig droog zijn voordat u ze opbergt. Daarnaast is bescherming tegen motten belangrijk. Enkele ideeën zijn cederhouten blokjes, plastic zip-lock zakken of plastic boxen. We raden het gebruik van mottenballen af.

Volg deze stappen om nog vele jaren van uw wollen schatten te genieten!

Natural Alpaca fiber